MICHELLE COURTENS is een Nederlandse zangeres en celliste, ook wel bekend van het Eurovisie Songfestival 2001 met het nummer Out on my own.

Het nummer behaalde in maart van dat jaar, ondersteund met een alarmschijf, een negende plaats in de Nederlandse Top 40; uniek voor een songfestivalnummer.

 

Ze studeerde klassiek cello aan de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2003 studeerde ze cum laude af aan het conservatorium van Amsterdam, richting Jazz Zang en Cello en werd toegelaten tot de masteropleding.

 

ZANG

Michelle heeft een uitgebreid repertoire van jazz- en popsongs, kleinkunst, Nederlandstalig en eigen nummers. Alle nummers zingt ze met een eigen twist en ze begeleidt zichzelf op de piano.
Ze tourde met de musical Chess (actrice, zangeres, celliste) en de familiemusical Waanzining Gedroomd (actrice, zangeres, celliste, bassiste) door heel Nederland.

 

CELLO 

Michelle heeft als celliste al vele artiesten mogen begeleiden waaronder Jim Bakkum, Claudia de Breij, Ellen ten Damme, Xander de Buisonjé, Ilse de Lange, Margriet Sjoerdsma, Qeaux Qeaux Joans, Sjors van der Panne, Josh Groban en La Pat.

ZANGLES 

Michelle is een ervaren en inspirerende zangcoach en geeft les aan zowel beginners als professionals in verschillende stijlen zoals pop, jazz, musical en kleinkunst.

 

STUDIO

Michelle is een ervaren studiomuzikant. Ze is te horen in verschillende commercials als zangeres en celliste en heeft voor veel artiesten backingvocals ingezongen en cello ingespeeld.